Welkom

Welkom binnen de V(inkeveense) L(awn) T(ennis) V(ereniging)
Als nieuw lid is het best lastig om uw weg binnen de vereniging te vinden, zeker als u er nog niet veel mensen kent en het “reilen en zeilen” van een tennisvereniging nog niet eerder hebt ervaren. Daarom proberen we om u in dit stuk een beetje wegwijs te maken. Heeft u na het lezen nog vragen, stel die dan gerust aan één van de contactpersonen uit de Commissie Nieuwe Leden; dit zijn Minouche Hegt (mailto:[email protected]) en Ria Westerveld ([email protected]).
We wensen u veel plezier bij de VLTV!

Ledenpasje (KNLTB pas)
De vereniging (en dus ook de leden) zijn lid van de overkoepelende bond KNLTB. 
Het bewijs van lidmaatschap is het ledenpasje (met pasfoto) dat we elk jaar krijgen. Dit ledenpasje is niet alleen nodig om een baan te reserveren om te kunnen tennissen, maar ook bij deelname aan competitie of een open toernooi heeft u dit pasje nodig. Neemt u het dus altijd mee als u naar het tennispark gaat.
De jaarlijks nieuwe ledenpasjes liggen meestal op de openingsdag (Tuttifrutti toernooi) van het zomerseizoen klaar. Wanneer u de contributie heeft betaald en de bardiensten heeft ingevuld kunt u het afhalen in het clubhuis. 

Tennislessen 
Wanneer u nog nooit getennist heeft is het raadzaam om lessen te nemen!
Niet alleen omdat het beter is voor het goed aanleren van de verschillende slagen, maar zeker ook om nare blessures te voorkomen.
Voor vragen over tennisles kunt u contact opnemen met zie tennislessen. Kleine “noot”: vóór iemand les neemt moet diegene eerst lid worden van de VLTV, zonder lidmaatschap kan er geen tennisles afgenomen worden!

Meedoen aan de Toss en toernooien 
Meedoen aan de Toss avond en toernooien is de ideale manier om (beter) te leren tennissen èn om andere leden te leren kennen. Vooral de wekelijkse Toss, op dinsdagavond vanaf 19.30 uur, is daarvoor uitermate geschikt. Doordat op deze avond leden van verschillende sterktes mee komen spelen is het ook bijzonder toegankelijk voor beginnende leden. Schroom dus niet en maak er gebruik van! Vooraf aanmelden is niet nodig, kom gewoon naar de baan en doe mee. Er worden steeds partijtjes gespeeld van 30 of 45 minuten, dus u kunt ook nog later op de avond ‘aanhaken’. 

Veteranen (50+)
Onze club mag zich verheugen op een groot aantal actieve veteranen binnen het ledenbestand. Vaak worden hiervoor aparte activiteiten georganiseerd, zoals de veteranenclubkampioenschappen en het Plassentoernooi Veteranen. Op de vrijdag wordt elke week overdag de supergezellige en druk bezochte Veteranen-toss georganiseerd.

Reserveren van een baan/Hoe werkt het Jiba Afhangbord
Om er zeker van te zijn dat u niet na 5 minuten spelen van de baan wordt gehaald moet u met uw ledenpas afhangen via het Jiba-afhangbord. Dat kan als er een baan vrij is. Voor een enkelspel is dit een half uur en voor een dubbelpartij drie kwartier. 
Dit afhangbord hangt binnen bij de ingang naar de herenkleedkamer.
Wanneer u kijkt op: (http://www.jibaafhangbord.nl/content/html/331.asp?vn=00001&cat=193) kunt u precies lezen hoe dit in zijn werk gaat.
Het kan natuurlijk zijn dat er géén baan vrij is op het moment dat u wilt spelen. Op het Jiba afhangbord kunt u dan wel zien tot wanneer elke baan bezet is en dus ook wanneer er weer een baan vrijkomt. U kunt dan alvast afhangen op dat tijdstip. De baan is dan voor dat tijdstip voor jullie gereserveerd. Verdere instructies hangen aan het afhangbord.

Na het spelen
Na het spelen wordt wel van u verwacht dat u de baan met een speciaal daarvoor bedoeld sleepnet aanveegt. Dit om de conditie van de smashcourtbanen zo goed mogelijk te houden.

Alarminstallatie clubhuis
Voor de beveiliging van ons clubhuis is een alarm geplaatst in het clubhuis. Wanneer u een eerste of laatste bardienst draait zet u dus respectievelijk het alarm uit of aan. Hoe u dit moet doen en waar  het alarmkastje hangt, kunt u nalezen via het nieuws van de bar.

Activiteitenkalender
Op de homepage van deze site worden alle activiteiten, competities en gezelligheidstoernooien aangekondigd door de verschillende commissies. Ook brengen ze je op de hoogte van KNLTB competities. Check dus regelmatig deze site om op de hoogte te blijven van alle evenementen die worden georganiseerd.
Ook kunt u op deze homepage vinden wie u kunt benaderen voor eventuele vragen.

Als laatste nog een paar tips:
Mocht u helaas niet meer in de gelegenheid zijn gebruik te maken van het lidmaatschap, dan moet u er aan denken dat opzeggingen voor 1 november binnen dienen te zijn.