Ons park

Het tennispark van VLTV heeft 7 smashcourt banen, 2 padelbanen, een minibaantje en een muurtje om warm te slaan. De banen zijn het gehele jaar door bespeelbaar. Een uitzondering is als er sneeuw op de banen ligt. Centraal punt op het park is ons ruime clubhuis.
 
 
Voor alle banen is er verlichting waardoor je ook als het donker is kunt spelen. De baanverlichting moet ’s avonds om 23:00 uur uit. Er kan (en mag) na dat tijdstip niet meer getennist worden. Zo hebben de omwonenden zo min mogelijk overlast.
 
In het zomerseizoen is het clubhuis bijna altijd open doordat er bardiensten door de leden gedraaid worden. Tussen 17.00 en 19.00 uur zijn de deuren gesloten, echter de deur naar de kleedkamers kan altijd geopend worden met het ledenpasje. Zo kan men altijd bij het afhangsysteem en het toilet komen. Dit geldt ook voor het winterseizoen, wanneer het clubhuis niet veel geopend is. 
 
Op sommige tijden kan het zijn dat een of meerdere banen gereserveerd zijn voor onderhoud, tennisles of speciale activiteiten. Informatie daarover is te vinden in het afhangsysteem op de club zelf, via de VLTV clubapp en via het MijnVLTV deel op deze site.
 
Stichting en vereniging VLTV
De Stichting VLTV is eigenaar van het tennispark. Ook heeft deze stichting het beheer van het park onder zijn hoede. De vereniging VLTV gebruikt deze faciliteiten.
 
Slepen van de banen
Voor het behoud van de banen is het belangrijk dat de banen na het spelen worden gesleept. Een uitzondering daarop vormt als de banen nat zijn. Bij nat weer sleep je al snel veel zand van de baan af en heeft het slepen een averechts effect. Dus bij NAT weer NIET slepen.
 
Schoenen op de baan uitkloppen
Om zoveel mogelijk zand op de baan te houden, vragen wij je schoenen op de baan uit te kloppen. Bij vochtige omstandigheden blijft de ondergrond altijd onder je schoenen kleven en trekt een spoor over het hele complex tot op het terras aan toe. Dat geeft vooral na regen een enorme kliederboel, die wij nog mogen opruimen ook. 
 
Afvalscheiding
Op het park scheiden wij het afval zo goed mogelijk. Dat betekent dat er aparte gele bakken staan voor plastic afval en blauwe voor overig afval. Maakt u daar aub gebruik van, dat scheelt veel werk achteraf. Flesjes en glaswerk kunt u gewoon bij de bar afgeven.